IKT műhely - Netbiztonság

a HTML/Iframe weboldalfertőző vírus a toplista élén

A múlt havi vírustoplista élére egy olyan károkozó került, amely hónapokig gyűjtötte az erejét, hogy aztán lecsaphasson a számítógépekre.

Az ESET augusztus havi toplistáját toronymagasan a HTML/IFrame nevű kártékony programok családja vezeti, amely júliusban még csak az ötödik helyen tanyázott.

 

Ezek a számítógépes kártevők kifejezetten weboldalakon való terjedésre specializálódtak. Ennek megfelelően ártalmas weblapokba ágyazódnak be, majd a felhasználó böngészőjében webes átirányításokat kezdeményeznek, amivel további károkozásokhoz járulhatnak hozzá.

Az augusztusi toplista kapcsán ki kell emelni, hogy a 2009 júniusa óta jelen lévő Autorun vírus és a Conficker féreg még mindig nem került le a tízes ranglistáról. Annak ellenére sem, hogy a védelmi megoldások régóta megakadályozhatóvá teszik e két károkozó ténykedését: víruskeresőkkel és a biztonsági frissítések telepítésével hatékonyan lehet(ne) védekezni a nemkívánatos szerzemények ellen.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: