Hírek - IKT hírek röviden

Szerzői jogsértés internet - maroknyi ember hatalmas károkozása

Az internethasználók két százaléka felel a szerzői jogsértések mintegy háromnegyedéért az Egyesült Királyságban.

A brit kommunikációs ágazatot felügyelő hatóság (Ofcom) felmérése szerint az internetes letöltések csaknem egynegyede szerzői jogokat sért a szigetországban.

 

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a felhasználók mindössze 2 százaléka felel az Egyesült Királyságban az interneten elkövetett jogsértések mintegy háromnegyed részéért. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy igen kevesen óriási mennyiségű jogsértő tartalmat szereznek meg.

Feltűnő ugyanakkor az is, hogy a jogsértők éves átlagban többet költenek szerzői jogi védelem alatt álló művek legális beszerzésére, mint azok, akik nem szoktak illegális úton tartalmakat fogyasztani. Míg a jogsértők negyedévenként átlagosan 26 fontot fordítanak azokra, az utóbbi csoportba tartozó felhasználók viszont csak 16-ot. A jogsértők egyébként a legtöbbször többek között éppen azzal próbálnak érvelni, hogy már így is elég pénzt adtak ki művekre, valamint hogy túl drágák a legális tartalmak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: