Hírek - IKT hírek röviden

Pozsony magyar szemmel - új tematikus honlap indult

Pozsony magyar vonatkozású helyszíneit, a városban működő magyar intézményeket, közösségi, kulturális és vendéglátóhelyeket térképezi fel a magyarpozsony.eu néven a napokban indult internetes honlap.

A honlap a Pozsonyi Magyar Intézet kezdeményezése alapján a Pozsonyi Kifli polgári társulás és egy pozsonyi magyar diákszervezet, a József Attila Ifjúsági Klub (JAIK), valamint a magyarországi Örökség tér Kft szakmai partnersége és kivitelezése mellett jött létre.

 

Az új felvidéki magyar weboldal megalkotóinak célja, hogy a honlap által segítséget nyújtsanak a Pozsonyban élő magyarok közösségi életének fejlesztéséhez, másrészt pedig áttekintést adjanak a város magyar vonzatú helyeiről a Pozsonyba érkezők számára. A honlap létrehozásával szerettünk volna hozzátenni valamit a magyar nyelvhasználat és a helyi magyar közösségi élet fejlesztéséhez" - mondta az MTI-nek Kollai István a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója.

Rámutatott: a kezdeményezést az is indokolta, hogy Pozsonyban ma már egy mindössze 16 ezer főt számláló magyar közösség él, nem egy helyen és társadalmilag is töredezetten, ami nagyon megnehezíti a közösségi élet fejlődését. Ezek a helyi magyar mikroközösségek sok esetben nem is ismerik egymást és nem feltétlenül tudják azt sem, hol van például egy magyar órás vagy egy palacsintázó.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: