Hírek - IKT hírek röviden

Deep learning megfigyelés - Gondolataink mélyét fürkészi a Facebook

A cég szakemberei azt remélik, a deep learning segítségével még jobban feltérképezhetik a fogyasztói szokásainkat.

A Facebook egy új projekt keretében a deep learningnek nevezett mesterséges intelligencia (MI) módszerrel elemzi a közösségi oldal egymilliárd felhasználójától begyűjtött adatokat.

 

A projekten nyolc szakember, az „MI csapat” dolgozik; céljuk, hogy megértsék, miért osztanak meg egymással bizonyos tartalmakat a felhasználók. Az MIT Technology Review riportja szerint, ha sikerül rájönniük, milyen tényezők alapján választjuk ki azokat a cikkeket, képeket, videókat, amelyeket megosztunk barátainkkal a Facebookon, képesek lesznek előre megjósolni, merre barangolunk, milyen tevékenységeket végzünk az interneten – így az érdeklődésünknek megfelelő, releváns tartalmakkal és targetált hirdetésekkel szórhatnak meg minket.

A Facebook nem az első olyan cég, amely a fogyasztói szokások és preferenciák feltérképezésére használja a deep learninget. A Google, az elismert futurológus Ray Kurzweillel közösen a webes keresés és a nyelvi feldolgozás területén próbálja hasznosítani a módszert.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: