Hírek - IKT hírek röviden

Spammeléssel vádolják a LinkedIn-t

A felperesek szerint a vállalat illegálisan fért hozzá a kontaktlistájukhoz.

Meglepő hírrel indított ma a Bloomberg, ugyanis a hírügynökség friss beszámolója szerint felhasználók egy csoportja az Egyesült Államokban pert indított a LinkedIn közösségi hálózat ellen.

 

A felperesek szerint a vállalat felhatalmazás nélkül fért hozzá a levelezőrendszereikben tárolt kontaklistáikhoz, a megszerzett e-mail címeket pedig a szolgáltatás hirdetésére használta fel. A szakmai kapcsolatépítő portál felhasználói jól tudják, hogy a kontaktlisták követelése a LinkedIn mániája, azonban a felperesek szerint a vállalat úgy is képes volt megszerezni az információkat, hogy meg sem adták az érintett fiókjaik jelszavát.

Az egyik sértett szerint a LinkedIn körülbelül 3000 személyt spammelt a nevében, beleértve olyanokat is, akik a névjegyzéke helyett csak feladóként vagy címzettként szerepeltek egyes leveleiben. Mások azt kifogásolják, hogy a hálózatnak ugyan hozzáférést adtak a címjegyzékükhöz, de az nem tartotta magát ígéretéhez, miszerint kizárólag felhatalmazás után küld bárkinek is e-mailt, ehelyett folyamatosan szórták a meghívókat.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: