Hírek - IKT hírek röviden

Lelépnek az internetről a brazilok?

Brazília elnök az amerikai nemzetbiztonság megfigyelés ellen azt találta ki, hogy le kellene választani az országot a hagyományos értelemben vett internetről.

A konkrét tervezett intézkedések között szerepel például, hogy a brazilok az adataikat helyben tárolják, a javaslat szerint minden külföldi céget köteleznének, hogy a szolgáltatásaikat igénybe vevő polgárok adatait Brazília területén lévő szervereken tárolják.

 

A brazil posta pedig azt tervezi, hogy a Gmail és egyéb külföldi szolgáltatások kiváltására jövőre egy saját, titkosított leveleket kezelő e-mailszolgáltatást indítanak - írja az IT café . Az elnök még ennél is tovább menne: javaslata szerint mérsékelni kell az Egyesült Államok rendszerén átmenő brazil adatforgalmat is, ezért az ország közvetlen kábel-összeköttetést hozna léte Európával, illetve a latin-amerikai országokkal.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: