Hírek - IKT hírek röviden

Kémfotó az Aplle A7 felépítéséről

Az Apple A7 felépítéséről nemrég derültek ki a legfontosabb részletek, melyeket természetesen meg is írtunk, de a Chipworks lefényképezte a lapkát is, így még több információra derült fény.

A lentebb látható képen rögtön feltűnik a két darab, Cyclone kódnevű processzormag, melyek a kategóriát tekintve szokatlanul méretesnek tűnnek.

 

Kémfotó az Aplle A7 felépítéséről

Nagyjából kétszer akkora a kiterjedésük, mint egy 28 nm-es gyártástechnológián készülő ARM Cortex-A15, és ennek megfelelően kétszer nagyobbak a szintén 28 nm-en készülő AMD Jaguar és a 22 nm-es Intel Silvermont magokhoz viszonyítva. Persze ehhez teljesítmény is tartozik, így akkora gond nincsen, de világosan látszik, hogy négy mag nem fért volna bele a meghatározott méretbe.

Főleg úgy, hogy az Imagination és az Apple közösen fejlesztett PowerVR G6000-es IGP sem kicsi. Ezen egyébként látszik a négy USC és két textúrázó blokk is, tehát valóban egy G6430-as dizájnról lehet szó. A könnyebb átláthatóság érdekében a processzormagokat és az IGP-t körberajzoltuk, és ez a fotó az alábbi linken elérhető.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: