Hírek - IKT hírek röviden

Híd a digitális szakadék fölött -

Az Európai  Bizottság (EB) ma jelentette be, hogy meghirdeti a „Megnyíló  oktatás” kezdeményezést az innováció és a digitális készségek  terjesztéséért az iskolákban és az egyetemeken.

A kezdeményezés hátterében az áll, hogy egy uniós felmérése szerint csak  minden negyedik 9 éves tanuló tanul „digitálisan jól felszerelt iskolában”  – ahol új eszközök, gyors széles sávú internet (legalább 10 Mb/s-os) és  kiváló hálózati hozzáférés (honlap és e-mailes hírlevél a tanulóknak és  oktatóknak, helyi hálózat, virtuális tanulási környezet) áll rendelkezésre.


A 16 éveseknek is mindössze a fele jár „digitálisan jól felszerelt  intézményekbe”, és a középfokú oktatás résztvevőinek 20%-a még soha vagy  szinte soha nem használt számítógépet iskolai feladatai elkészítéséhez. (A  felmérés érdekessége, hogy Magyarország azok közé az országok közé  tartozik, ahol a viszonylag alacsony infrastrukturális és hardveres  ellátottság ellenére viszonylag magasan képzettek a diákok.)

Neelie Kroes, az illetékes biztos kampányképe a projekthez A „Megnyíló oktatás” elnevezésű cselekvési terv célja pótolni a digitális  eszközök terén meglévő hiányosságokat, hogy az iskolák és egyetemek  biztosítani tudják azt a magas szintű oktatást és digitális készséget,  amely 2020-ra a munkahelyek 90%-ához alapkövetelmény lesz. ...

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: