Hírek - IKT hírek röviden

Majdnem az Apple jött hamarabb ki az okosszemüveggel

Tony Fadell, az iPod fejlesztéséért felelős korábbi vezető érdekes  információkat közölt a kaliforniai cég néhány évvel ezelőtti stratégiai  döntéséről, mely kiválóan példázza mennyire különbözően közelíti meg a két  cég ugyanazt a dolgot.

Az egykori menedzser a Fast Company magazinnak beszélt a részletekről. Elmondása  szerint az Apple már 2006-ban olyan különleges szemüvegen dolgozott, mint a  Google Glass.


Azonban míg a keresőóriás egy kommunikációs eszközt  készített, mellyel megnézhetjük a leveleinket vagy képeket készíthetünk,  addig Fadell és kollégái egy médiafogyasztó terméket álmodtak meg. Azaz míg  a Google célcsoportja a kütyümániás, állandóan weben lógó ember, addig az  Apple az átlagembereknek készített volna szemüveget.

A projektet azonban  idővel leállították, ugyanis az a döntés született, hogy az iPhone, illetve  az iPod készülékek fejlesztésére kell összpontosítani. Fadell hozzátette:  számos ilyen prototípust épített. A munka 2006-ban kezdődött, az iPhone és az iPod küszöbön álló piacra  dobása előtt egy ilyen jellegű különleges szemüveg megalkotása igazi  kuriózumnak számított. ...

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: