Hírek - IKT hírek röviden

Innovatív magyar diákok európai sikere

Egy harmadik helyezést és egy különdíjat nyertek a Prágában megrendezett EU  Fiatal Tudósok Versenyén a magyar diákok, így Magyarország megőrizte  harmadik helyét az éremtáblázaton.

A 25 ezer, 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 126 pályázó között  Magyarországot a legutóbbi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató  Verseny három első díjas pályázatának készítője képviselte.

 


A magyar  delegációt Ivánka Gábor bírálóbizottsági tag vezette - közölte a Magyar  Innovációs Szövetség közleményben. A négylépcsős európai ifjú tudósok versenyének első két fordulóját a  résztvevő országok bonyolítják, ahonnan a kiválasztott legjobb két-három  pályamunkáról a nemzetközi bírálóbizottság mond véleményt.

A kiválasztottak  egy háromnapos prezentáción vesznek részt, ahol a nemzetközi zsűri  személyes konzultációk során alakítja ki a végleges sorrendet. Az idei, szeptember 20. és 25. közötti európai döntőre 37 ország  versenyzőit hívták meg Prágába. A döntőn 85 projekt közül a 18 éves  Zsombori Balázs (Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest)  PictoVerb című pályázata harmadik lett és ezzel 3500 eurót nyert, az  ugyancsak 18 éves Hegyesi Donát Sándor (Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen)  pókerező robotja különdíjban részesült, így elutazhat Grenoble-ba, az  Euró...

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: