Hírek - IKT hírek röviden

A cég ma közleményben tudatta, hogy a KÜRT Zrt. adatmentési megoldását 2013 szeptemberében beválasztották a magyar nemzeti értékeket nyilvántartó Magyar Értéktárba – Puskás Ferenc életműve, a szikvíz, a magyar operett és a fröccs mellett.

A Hungarikum Bizottság által közzétett rangos listába egyetlen szellemi, műszaki megoldásként került be a KÜRT egyedülálló technológiája, amely ezzel újabb elismerést nyert a méltán világhírű magyar szürkeállománynak.


Az adatmentést Kürti János 1978-ban bejegyzett szabadalma alapján a KÜRT csapata fejlesztette tovább és tette világhírűvé. Közel negyed évszázada, 1989-ben megalakult a KÜRT Kft., és ezzel megkezdődött az adat-helyreállítási szolgáltatás Magyarországon elsőként, de a világon is az elsők között.

1998-ban a cég részvénytársasággá vált, ekkor külön üzletágat hoztak létre az adatmentésre.

A társaság, külföldi leányvállalataival együttműködve, a kimagasló kvalitású mérnökcsapat kutatás-fejlesztési eredményeinek köszönhetően, sikeresen küzd meg az állandóan megújuló adattárolási csúcstechnológiák feladványaival.

Ma már legalább tízezer különböző típusú adattároló van forgalomban, az adatsűrűség az adattárolókban a PC-korszak kezdete óta több mint egymilliószorosára nőtt, a gyártók pedig folyamatosan dolgoznak újabb és újabb eszközök fejlesztésén.

Tovább a cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: