Hírek - IKT hírek röviden

The Faces of Facebook néven indult el nemrég egy oldal, amin egy helyre gyűjtve tekinthetünk meg közel 1,3 milliárd Facebook profilképet, méghozzá a bal felső sarokból a jobb alsó sarok felé haladva, időrendi – azaz csatlakozási – sorrendben.

Az oldalt egy spanyol hölgy, Natalia Rojas rakta össze saját bevallása szerint mintegy másfél év alatt.


Az ötletet az adta, hogy a Facebook egyik API-ját próbálgatva talált egy olyan algoritmust, aminek segítségével hozzáférhetett az összes felhasználó publikus adataihoz, és arra gondolt, hogy jó lenne valami érdekeset és szépet létrehozni vele, mint például megmutatni mindenkit egy helyen.

Rojas szerint a munka legnehezebb része az alapbeállításként a profilkép helyén szereplő sziluettek kiszűrése volt.

[image: A világ legnagyobb képgalériája]A világ legnagyobb képgalériájaRojas kiemelte, hogy semmilyen adatvédelmi szabályozást vagy felhasználási feltételt nem sért meg, és az oldal nem tárol fotókat, neveket vagy bármilyen egyéb személyes információt, csak linkel az adott felhasználó publikus profiljára.

A

Tovább a cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: