Hírek - IKT hírek röviden

Nikon találmány: cserélhető szenzoros fényképezőgépek

A kompakt és bridge kialakítású digitális fényképezőgépeken a felhasználó maga nem sokat módosíthat, hiszen ezekre a gépekre maximum különböző szűrőket, vagy külső vakukat lehet ráapplikálni. A MILC és DSLR kategóriában persze már más a helyzet, hiszen ezek a tükör nélküli, illetve tükörreflexes gépek számos különböző objektívvel vértezhetők fel.

Az objektívek cserélgetéséhez a nagyobb tudású fényképezőgépek esetében tehát már hozzászokhattunk, azonban mi lenne akkor, ha nem csak az obit, hanem a fotómasina lelkét, vagyis a képszenzort is egy laza mozdulattal ki lehetne cserélni? Pontosan ez az ötlet merült fel a Nikon fejlesztőmérnökeiben is, ugyanis a japán gyártó nemrégiben levédette a cserélhető szenzoros digitális fényképezőgép ötletét. Gondoljunk csak bele: van egy hőn szeretett gépvázunk, melynek képérzékelője egy kicsit már elavult - a Nikon megoldásának köszönhetően ez esetben már nem a komplett gépet, hanem csak magát a szenzort kell lecserélnünk.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: