IKT műhely - Netbiztonság

Több millió user adatot loptak az Adobe-tól

Az Adobe tegnap este bejelentette, hogy a vállalat „kifinomult hackertámadás” áldozatává vált, és a támadók több millió felhasználó személyes adatai mellett szoftverek forráskódjához is hozzáfértek.

A hivatalos közleményben Brad Arkin, az Adobe biztonsági vezetője azt írja, hogy feltételezésük szerint a betörők 2,9 millió felhasználójuk titkosított jelszavához, illetve egyéb adatához (név, titkosított bankkártyaszám, a kártya lejárati dátuma, illetve a tranzakciók adatai) fértek hozzá.

A forráskódlopásban érintett szoftverek teljes listáját nem közli az Adobe, de úgy tűnik, a legnépszerűbb termékek többsége nincs közöttük. Egy közleményben azt írják, hogy még vizsgálják a történteket, és az Adobe Acrobat, a ColdFusion, a ColdFusion Builder, illetve egyéb, harmadik féltől származó Adobe-termékek érintettek.

A betörés felfedezésében nagy szerepe volt az ismert oknyomozó újságírónak, az informatikai biztonsággal kiemelten foglalkozó, Brian Krebsnek, aki egy kutatóval, Alex Holdennel folytatott munkája során egy bűnözők által használt szerveren 40 gigabájtnyi Adobe-forráskódot talált körülbelül egy hete. Ezek után képernyőképeket küldtek az Adobe-nak, amire a cég tegnap megerősítően válaszolt, és közölték, hogy már vizsgálják a lehetséges hackertámadást.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: