Hírek - IKT hírek röviden

Lángelmék találmánya: mobiltöltő a szabadban

Fiatal fejlesztők egy olyan eszköz reklámkampányát indították el a már sokaknak sikert hozó közösségi befektetéseket segítő Kickstarternél, melyet főként a kirándulni induló kütyüfüggőknek terveztek: egy olyan töltőt alkottak meg, mely elektromos hálózat hiányában is használható, ugyanis a szerkezet az energiát a kempingezéskor gyakran használt hordozható, kis méretű gázpalack lángja segítségével hozza létre (illetve bármilyen más nyílt láng is használható).

A FlameStorwernek elnevezett töltőt a doktori képzésük ideje alatt építette meg két mérnökhallgató, Andrew Byrnes és Adam Kell. Honlapjuk beszámolója szerint az egység minden USB-csatlakozós készüléket képes feltölteni: okostelefonokat, GPS-egységeket, kamerákat stb A fejlesztők szerint az egyébként díjat is nyert FlameStowernek igen sok előnye van: kicsi, könnyű, egyszerű szállítani, bármilyen időjárási körülmények között használható, szabadban és sátorban egyaránt, sőt nemcsak kiránduláskor jöhet jól, hanem egy esetleges hosszabb áramkimaradás idején is, hiszen a hőt felvenni képes fémlapját rá lehet illeszteni az otthoni gáztűzhely rózsájára is.

Az eszköz a felmelegített fémlap és a hozzá képest „hideg” víz hőmérsékletkülönbsége segítségével termel elektromos áramot. A tájékoztató szerint egypercnyi töltés körülbelül hárompercnyi beszélgetéshez elegendő energiát ad át egy telefonnak, így egy lemerült telefont egy segélyhívás erejéig gyorsan „életre lehet kelteni”.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: