Közösség - Események

Az IKT és a Vezérigazgatói Találkozó

Bár az idei őszi (XXVI.) Vezérigazgatói Találkozó – amely szerdán reggel kezdődött a sárvári Spirit Hotelben – eredetileg a „Növekedés csapdák nélkül” címmel lett meghírdetve, az elmúlt két nap előadásai, kerek-asztal beszélgetései nyomán lassan az a kép rajzolódott ki, hogy a növekedés seholsem látszik, csapdák viszont vannak, szép számmal.

A Vezérigazgatói Találkozó hagyományosan foglalkozik globális gazdasági kérdésekkel (példaként említhetnénk Rácz Margit előadását az eurózóna válságáról vagy Nográdi György külpolitikai brillirozását), nemegyszer mutatják be itt programjukat politikusok (az idén pl Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke), szó esik befektetési lehetőségekről (ezeket most Rónai Gábor, a Royal Diamonds Kft ügyvezetője vázolta), állandó téma a hatékonység (ezúttal a Car Sharing és a Lean szemlélet került teritékre), de ami a Prím Online szempontjából talán a leglényegesebb: a legtöbb előadó rendszeresen az informatikai szakterületet képviseli, s mivel a növekedés egyik motorja még válságos időszakban is az ICT-szektor lehet, az idén is több előadás és kerek-asztal sorolható ide. Németh Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt- vezérigazgató-helyettese az ICT értékteremtő képességéről adott elő, Kornai Gábor, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt elnöke  pedig informatikai kerek-asztalt vezetett még az első nap délutánján.

Az informatika jelen volt a második napon is, mindenek előtt a Csorbai Hajnalka  (DiamondSoft) által moderált – „A papírlapoktól az adatokon át az informácóig” című – fórumon, a hatékony és rugalmas munkaszrvezetnek szentelt panel sem tudta a témát megkerülni (ezt Bögel György moderálta, aki előadóként és az egész konferencia moderátoraként is remekelt), de még a hivatalos premier előtt bemutatott Land Rover Sport autóban is az informatikai rendszerre irányult a reflektorfény, még akkor is, ha a tesztvezetők mást is megcsodáltak ebben a luxus terepjáróban. A szerda esti fogadáshoz Jótékonységi Tombola is társult a konferencia szponzorainak értékes nyereményeivel.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: