IKT műhely - Twitter

bejön-e a tőzsde a veszteséges Twitternek?

Egymilliárd dollárt szeretne látni tőzsdére lépéséből az egyre népszerűbb, de profitot felmutatni egyelőre nem tudó Twitter.

Havi 215 millió aktív felhasználóval rendelkezik a Twitter, akik közül 100 millióan naponta használják a szolgáltatást - tette közzé a következő hónapok során tőzsdére lépő vállalat.

Bár a Twitter egyértelműen a leggyorsabb, egyre többek által használt hírforrásá nőtte ki magát az elmúlt években, az üzleti jelentésekben ez még nem materializálódott. A cég az idei első félévben 253,6 millió dolláros bevételre tett szert, viszont ebből nemhogy nyereségre nem futotta, az egy évvel korábbinál 41 százalékkal nagyobb, 69,3 millió dolláros veszteség termelődött.

A Twitter 1 milliárd dolláros IPO-t (initial public offering, első nyilvános kibocsátás) szeretne elérni, ami az AP-nek nyilatkozó PrivCo elemzőcég szakembere szerint 15 miliárdra értékelheti majd a céget. A Facebook tőzsdére lépése kapcsán született, tavaly márciusi Wired-cikk szerzője szerint az IPO modell nem működik a tech cégek esetében.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: