Hírek - IKT hírek röviden

Lehet netezni le- és felszállás közben

Az amerikai légügyi szervezet szakértői szerint a fel- és leszállás közbeni internezetés nem veszélyezteti a közlekedést.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tanácsadó testületének szakvéleménye szerint nem veszélyezteti a közlekedés biztonságot az, ha a repülőgépeken elektronikus eszközöket, vagy akár a fedélzeti wifire kapcsolódó kütyükön interneteznek- adta hírül a Wall Street Journal amerikai üzleti lap.

Lehet netezni le- és felszállás közben

A bizottság erről készült, konkrét műszaki vizsgálatokon alapuló tanulmánya szerint nem jelent kockázatot az sem, ha az utasok fel-, és leszállás közben használnak táblagépet, e-könyv-olvasót vagy zenelejátszót. A tanulmányt még nem hozták nyilvánosságra, megállapításairól az Amazon cég alelnöke, Paul Misener nyilatkozott, aki a testület egyik albizottságának tagja.

Misener beszámolója szerint a legtöbb mai utasszállító repülőgép már olyan fejlett, hogy az elektronikai eszközök által generált interferencia kárt tegyen bennük, vagy megzavarja működésüket. A tanácsadó testület ezért a jelenleg érvényben lévő szabályok enyhítését javasolják az amerikai légi közlekedést szabályozó FAA-nak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: