Hírek - IKT hírek röviden

rejtélyes Google Föld képek és mogoldásaik

Sorra bukkannak fel bizarr jelenségek a Google térképének műholdas és légi felvételein.

Előző cikkünkben többek között az iraki vértó, a mezőn felbukkant arckép és a füstszörny rejtélyét fedtük fel, most pedig megtévesztő objektumokkal, a klasszikus térképészetet és a legújabb földmegfigyelési eszközöket is kijátszó folyamatokkal foglalkozunk, de belekóstolunk az óceánfenék felmérésének buktatóiba is.

rejtélyes Google Föld képek és mogoldásaik

A lenti, Google Földből származó kép valóban nagy port kavart: rengeteg találgatták, milyen célból lőttek ki egy Tomahawk rakétát egy amerikai állam, konkrétan Utah felett. Rakéta vagy csak egy repülőgép?

A valóságban most is egyszerű a megoldás, ráadásul itt van a szemünk előtt: ha jobban megnézzük a felvételt, látható, hogy egy sugárhajtású repülőgép van a képen, amelynek vékony, fekete szárnya beleolvad a háttérbe. Sokkal nehezebb volt megoldani a Csendes-óceán déli részén csak bizonyos időpontokban felbukkanó, nagyjából a Szentendrei-szigettel azonos méretű folt rejtélyét, amely egyes űrfelvételeken látható volt, más időpontban készítetteken azonban nem.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: