Hírek - IKT hírek röviden

Miért hagyta ott a Dell a Microsoft Windows RT-t?

Komoly támogatóját veszítette el a Microsoft: a Dell bejelentette, hogy nem dob piacra olyan táblagépet, amely a Windows RT szoftvert használja.

Ez az operációs rendszer a Windows 8-nak az a verziója, amelyet mobilprocesszorral szerelt, jellemzően kompakt méretű, hosszú üzemidejű, de korlátozott teljesítményű táblagépeken való használatra terveztek.

Miért hagyta ott a Dell a Microsoft Windows RT-t?

A teljes Windows 8-cal ellentétben csak applikációk futtatására alkalmas, windowsos programokkal nem kompatibilis, bár egy kissé lebutított Office csomagot is tartalmaz. A Dell szerint a Windows RT nem aratott sikert vásárlói körében, mivel csak korlátozott funkciókat kínált a teljes Windows 8-hoz képest.

Ez utóbbi szoftverrel a cég továbbra is árusítani fog számítógépeket és táblagépeket. Windows RT-t futtató tableteket korábban az Acer, az Asus, a Lenovo és a Samsung is piacra dobott, de népszerűtlensége miatt ezek a cégek is szakítottak a korlátozott funkciókat kínáló operációs rendszertől.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: