Hírek - IKT hírek röviden

vádemelés az Anonymous hekkerek ellen

Vádat emeltek az Egyesült Államokban csütörtökön az Anonymous nevű nemzetközi hackercsoport 13 feltételezett tagja ellen számítógépes rendszereket célzó támadásokért.

A virginiai vádesküdtszék elsősorban azt a 2010-ben indított internetes műveletet tartja bűnténynek, amelyben a hackerek – tiltakozásul egy fájlmegosztó nemzetközi kalózoldal bezárása miatt –amerikai kormányzati, pénzintézeti és más honlapokat támadtak meg.

A vádesküdtszék szerint a hivatalos védelem alatt álló számítógépes rendszerek feltörése mellett szerzői jogokat sértettek meg, és nemzetbiztonsági fenyegetést is jelentettek. Az Anonymous egyebek között kongresszusi honlapokat, az amerikai igazságügyi tárca webhelyét, a Visa és a Mastercard hitelkártyacégek oldalait tette elérhetetlenné.

Támadást intézett a csoport olyan honlapok ellen is, amelyek nem voltak hajlandók támogatni a bizalmas dokumentumok közzétételével foglalkozó WikiLeaks szervezetet. Az amerikai vádhatóságok már több ízben felléptek az Anonymous ellen.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: