Hírek - IKT hírek röviden

bemutatkozott az Intel ultraalacsony fogyasztású Quark-alapú processzora

A csináld magad mozgalomnak szánt Galileóban mutatkozik be a vadonatúj Quark architektúra - jelentette be ma az Intel az Olaszországban zajló Maker Faire konferencián.

A színpadon egyenesen a cég elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich mutatta be a Galileót, amely az Intel új, ultraalacsony fogyasztású lapkájára, a Quarkra épül és Arduino-kompatibilis.

bemutatkozott az Intel ultraalacsony fogyasztású Quark-alapú processzora

Az alaplapon 10/100 Mbps Ethernet-csatlakozó, mini-PCIe 2.0-s bővítőrész, USB 2.0-s vezérlő és csatlakozó, 256 megabájt RAM és JTAG-csatlakozó található a rendszerchip mellett. A lapon helyet kapott még 8 megabájt flash háttértár is, amely a rendszer firmware-ét vagy bootloaderét tartalmazhatja és a fejlesztő számára szabadon elérhető.

A Galileón található Quark processzor egymagos, órajele 400 MHz, 16 kilobájt elsőszintű gyorsítótárral és fél megabájt beágyazott SRAM-mal rendelkezik. A Galileo microSD kártyafoglalattal is elérhető lesz a gyártó ígérete szerint.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: