Hírek - IKT hírek röviden

egységes hagyományos és digitális tankönyvek jönnek!?

Egységes elveken és követelményeken alapuló tankönyvellátó rendszer kialakítására kéri fel a kormány Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében - olvasható a szeptember 20-ai Magyar Közlönyben.

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke egy más témában tartott sajtótájékoztatón erre úgy reagált: túldimenzionált a tankönyvügy, a fő kérdés inkább az: mennyire differenciált a tankönyvkínálat.

egységes hagyományos és digitális tankönyvek jönnek!?

A Magyar Közlönyben a kabinet szükségesnek nevezi a tankönyvellátás színvonalának emelését a nemzeti köznevelés hatékonysága szempontjából. A kormányrendelet értelmében a magas minőségű tankönyvellátáshoz egységes elveken és követelményeken alapuló állami irányítású rendszert kell kidolgozni, amely kiterjed a tankönyvfejlesztésre és -előállításra is.

A feladattal Balog Zoltánt bízták meg, akinek a megoldás érdekében meg kell vizsgálnia a tankönyvfejlesztés és -előállítás jelenlegi feltételeit, továbbá a fejlesztési lehetőségeket és a rendelkezésre álló állami erőforrásokat. A miniszternek emellett javaslatot kell tennie, miként segítené a következő tanévig az oktatást javító új, állami fejlesztésű kísérleti tankönyvek és az ezekhez kapcsolódó digitális tananyagok elkészítését, kipróbálását és nyilvántartásba vételét.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.edupress.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: