Hírek - IKT hírek röviden

Európai díjat nyert a szaközépiskolás fiú vizuális kommunikációs programja (PictoVerb)

Európa legjelentősebb és legrangosabb, az Unió által évente szervezett tehetségkutató versenyét, az EU Fiatal Tudósok Versenyét idén szeptember 20-25. között Prágában rendezték meg, ahonnan a magyar tehetségek a III. díjjal és egy különdíjjal tértek haza.

Európai díjat nyert a szaközépiskolás fiú vizuális kommunikációs programja (PictoVerb)

A 25 ezer, 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 126 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázatának készítője képviselte. Az idei, szeptember 20-25. közötti európai döntőre 37 ország versenyzőit hívták meg; 85 projekt közül a 18 éves Zsombori Balázs (Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest) „PictoVerb” pályázata III. helyezést ért el és 3500 eurós díjazásban részesült.

A PictoVerb verbális kommunikációjukban akadályozott, illetve a nyelvi nehézségekkel küzdő embereknek segítséget nyújtó program, melynek kezelése egyszerű, könnyen elsajátítható, életkortól, iskolázottságtól független. A program „ápolási”, „általános életviteli” és „külső kommunikációs” szintjei a felhasználók kézügyességéhez igazodik, ugyanakkor a legalapvetőbb szükségletek kifejezése a csak vizuális információkra támaszkodók számára is használható.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.edupress.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: