IKT műhely - Netbiztonság

teljesen uralhatja pc-ket a Cyberat trójai vírus

A Cyberat trójai rengeteg feladat elvégzésére utasítható, így a felhasználásával tulajdonképpen teljes mértékben átvehetővé válhat az irányítás a fertőzött PC-k felett.

A Cyberat trójai egy olyan hátsó kapu létesítésére alkalmas kártékony program, amely meglehetősen széles körű funkcionalitással rendelkezik.

teljesen uralhatja pc-ket a Cyberat trójai vírus

Ezáltal pedig a kiberbűnözők számára olyan lehetőségeket biztosít, amelyek révén teljesen kiszolgáltatottá tudják tenni a kiszemelt számítógépeket. A károkozó elsősorban a Windows Temp könyvtárába másolja be a saját állományait, de a rendszermeghajtó gyökérkönyvtárába is létrehoz egy véletlenszerű névvel ellátott mappát, benne egy nemkívánatos állománnyal.

Talán ez lehet az az egyetlen feltűnőbb jelenség, amely gyanút kelthet a trójai jelenléte kapcsán. Az Isidor Biztonsági Központ közleménye felsorolta azokat a tevékenységeket, amelyek elvégzésére a Cyberat távolról rávehető: - fájlműveletek - billentyűleütések naplózása - hangfelvételek készítése - videók rögzítése (rendelkezésre álló webkamera esetén) - a vágólap tartalmának lementése - parancssor elérhetővé tétele - weboldalak megnyitása - programok telepítése - windows-os szolgáltatások létrehozása.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: