IKT műhely - Netbiztonság

Íme a számítógép fenyegetettségek toplistája

Az (ISC)2 biztonsági szervezet egy átfogó felmérést készített a vállalatokat érintő aktuális védelmi trendekkel kapcsolatban.

A kutatása során középvezetőket, biztonsági szakértőket, auditorokat, mérnököket kérdezett meg arról, hogy miként vélekednek napjaink legmarkánsabb kockázati tényezőiről, és azokat miként igyekeznek kezelni. A több mint 12 ezer válasz kiértékelése után elég pontos kép rajzolódott ki arról, hogy milyen biztonsági nehézségekkel kell nap mint nap szembe nézni. A kutatók először mindjárt arra voltak kíváncsiak, hogy a megkérdezett szakemberek mely fenyegetettségeket tartják a leginkább aggasztónak.

Íme a számítógép fenyegetettségek toplistája

Az ilyen módon kialakuló "toplista" élére a szoftveres sérülékenységek kerültek. A második helyet a kártékony programok, míg a harmadikat a mobil eszközök által felszínre hozott problémák foglalták el.

Közvetlenül ezek után következtek a belső (alkalmazottak által véletlenül vagy szándékosan elkövetett) biztonsági incidensek, míg ötödikként a feketekalapos hackerek "futottak be". A kutatók szerint a szoftveres sérülékenységek ilyen magas kockázatértékelésének egyik magyarázata az lehet, hogy e fenyegetettségek ellen sokszor csak reaktív módon lehet fellépni, hiszen nem egy esetben csak azután derül fény a biztonsági résekre, hogy az első exploitok megjelennek.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: