Hírek - IKT hírek röviden

A fesztivál bővelkedik szakmai programokban is, melyek közül kiemelkedik a nyitó rendezvény, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó, ahol átadják a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat, és idén először a Múzeumpedagógiai Életműdíjat is.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezési jogára a Nemzeti Kulturális Alap pályázatát 2013-ban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyerte el.

A rendezvénysorozat koncepciójának, tematikáinak kidolgozását és az események lebonyolítását - idén már 9. alkalommal - a múzeum egyik igazgatósága, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ végzi. A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat hét központi témakörhöz kapcsolódva - 4 héten át tartja az érdeklődés középpontjában a múzeumokat. Az idei év több különlegességet is tartogat.

Az egyik újdonság, az október 11-ére Magyarországon első alkalommal meghirdetett "Tanárok éjszakája", amikor a múzeumok külön programmal készülnek a pedagógusok számára. Az utóbbi években számos EU-s pályázatot nyertek meg múzeumok, amelyekből mind infrastrukturális fejlesztéseket, mind pedig múzeumpedagógiai programok kidolgozását finanszírozták .

Tovább a teljes cikkhez >>> www.budapestedu.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: