Hírek - IKT hírek röviden

Versengés a gyermekműsorokért

Alig tíz év alatt több, mint háromszorosára növekedett a kifejezetten gyermekeket célzó tévécsatornák száma Európában .

A gyarapodás legnagyobb úttörője a Disney, amely éppen most készül új, ingyenes csatornát indítani Németországban, miközben hazánkban a Minimax és a Nickelodeon próbálják ledönteni trónjáról - mondta az internetet.hu távközlési összehasonlító portál szakértője.

1995-ben egész Európában még csak 10 olyan csatorna működött, amelynek célközönsége elsősorban a gyerekek voltak. Ez a szám a következő évtizedben elképesztő mértékben nőtt, nem kevesebb, mint tízszeresére, és bár azóta lassul a növekedés, a jelek szerint még ma sem rossz üzlet újat indítani - legalábbis a piacvezető Disney ezen a véleményen van.

A médiabirodalomnak jelenleg összesen 63 csatornája van, amely elérhető Európában - köztük a hazánkban és Csehországban fogható Disney Channel, amely a korábbi Jetix-et váltotta, míg a második helyezett Nickelodeonnak 44, a Cartoon Networknek pedig 29. A kontinensen egyébként összesen 320 gyerekcsatorna működik, amelyek egy vagy több országban foghatóak. A csatornák döntő többsége, mintegy háromszáz adó kereskedelmi jellegű, kevesebb, mint kéttucatnyi a közszolgálati jellegű gyerekcsatornák száma.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: