Hírek - IKT hírek röviden

bezárták az internetes bűnbarlangot

Az FBI lecsapott az internet sötét oldalára, bezárták a hírhedt „Silk Road” webáruházat és letartóztatták annak üzemeltetőjét, Ross Ulbrichtot.

A 29 éves, "Dread Pirate Roberts" becenevű Ulbricht által alapított „Silk Road” közel egymillió regisztrált felhasználóval rendelkezett, akik kábítószert, hacker eszközöket, fegyvert vagy akár emberéletet is kínáltak és kerestek.

Az oldalon a vitatott Bitcoin virtuális pénzzel lehetett fizetni ebből az FBI mintegy 26 ezret foglalt le, 3,6 millió dollár értékben. Az ügyészség szerint a selyemút Ulbricht totális irányítása alatt állt, rendszeradminisztrátorok egy csoportja dolgozott a keze alá, hogy a tranzakciók minél simábban menjenek.

Az FBI jelentése szerint Ulbricht nem riadt vissza az erőszaktól sem, ha érdekeit kellett megvédenie. Állítólag bérgyilkosokkal hallgattatott el egy felhasználót, aki fel akarta fedni az oldal sötét titkait.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: