Hírek - IKT hírek röviden

egyre fontosabb a biztonsági analitika

Eredményesebben kezelik a kockázatokat és gyorsabban reagálnak az eseményekre azok a nagyvállalatok, amelyek az IT-biztonsági adatok elemzésébe külső forrásokból is információkat vonnak be.

Ehhez azonban speciális tudás szükséges, amely ma még sok esetben szintén csak házon kívül lelhető fel.

Egyre több IT-biztonsági szakértő véli úgy, hogy a biztonsági analitika a közeljövőben nagyadat-alkalmazássá fog válni. Az Enterprise Research Group felmérésének ( The Emerging Intersection Between Big Data and Security Analytics ) eredményei alapján úgy tűnik, minderről már jelen időben beszélhetünk. Az ESG a Symantec megbízásából a múlt év végén az ezer főnél több alkalmazottat foglalkoztató észak-amerikai vállalatok körében több mint 250 biztonsági szakembert kérdezett meg ebben a témában, és a válaszadók 44%-a mondta azt, hogy cégénél a biztonsági analitikát már jelenleg is nagyadat-alkalmazásként kezelik.

A megkérdezettek további 44%-a pedig azon véleményének adott hangot, hogy a két terület két éven belül találkozni fog. Egyszerű oka van annak, hogy a biztonsági analitika ilyen gyors ütemben nagyadat-alkalmazássá válik.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: