Hírek - IKT hírek röviden

mi az: sokat beszélünk róla, ahelyett, hogy csinálnánk?

Interjú Keleti Arthurral, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) 2013 konferencia főszervezőjével.

A világsajtó egyre gyakrabban hangos a politikai indíttatású hackertámadásokról érkező hírektől.

Kiderült, hogy a technológiailag kifinomult akciók némelyikét csak valamely kormány által szponzorált fejlesztőcsoport hajthatta végre, valamint az is, hogy Kína kiberkémközpontot működtet, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági hatósága még a szövetségesek elektronikus kommunikációjába is belehallgat, legutóbb pedig a szíriai polgárháború kérdésében elfoglalt amerikai álláspont miatt érte támadás az ország legnagyobb médiacégeinek weboldalát. Computerworld: A fokozódó kiberháborús helyzetben a kormányok többsége mintha nem készült volna még fel a támadások kivédésére, a következmények kezelésére vagy az ellencsapásra.

Keleti Arthur: A kibertér kétségtelenül hadszíntérré változott, de a jelenség nem új, pusztán a támadások váltak látványosabbá, így nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint korábban. Az IT-biztonsági szakemberek azonban már bő évtizede arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a technológia fejlődése, az informatikai rendszerek sérülékenysége és a politikai vagy haszonszerzési szándék találkozik, a kiberfenyegetések nemcsak a gazdasági szervezetekre, hanem a kormányzati intézményekre, egész nemzetgazdaságokra nézve is mind nagyobb veszélyt jelentenek.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: