Hírek - IKT hírek röviden

boltokban az Olympus új csúcsmodellje, az OM-D E-M1

A tulajdonképpen a 2010-es Olympus E-5 és a tavaly debütált Olympus OM-D E-M5 összegyúrásából létrejött Olympus OM-D E-M1 szeptember elején mutatkozott be, és most már a kereskedések polcain is felbukkant.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a boltokban gyorsan szétkapkodják az első szállítmányokat, ezenkívül pedig a híradások arról szólnak, hogy a korábban előrendelést leadott vásárlók is kezdik megkapni azokat a bizonyos várva várt csomagokat.

A magnéziumvázas újdonságba egy 16,8 millió képpontot számláló, 17,3x13 milliméteres CMOS képérzékelő került, melynek révén maximum 4608x3456 pixeles felbontású képek készíthetők. A képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű TruePIC VII processzor gondoskodik, a képarány 4:3, 3:2, 16:9, illetve 1:1 lehet, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

A minden korábbinál gyorsabb és pontosabb fókuszálást lehetővé tevő fényképezőgép mozgatható kijelzője 3 colos képátlón 1,037 millió képpontot vonultat fel, ezenkívül pedig természetesen az elektronikus képkereső sem hiányozhat a fedélzetről. A 100 százalékos lefedettséget biztosító EVF 2,36 millió pixellel van felvértezve.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: