Hírek - IKT hírek röviden

hiányzott a só a Smartshow-ból

Az alapötlet, miszerint az okoskészülék gyártók és -forgalmazók egy közös kiállításon népszerűsítik és mutatják be eszközeiket a széles közönségnek jó lett volna, de sajnos az egész egy fókusz nélküli eseményben teljesedett ki. A Millenárison ezen a hétvégén megrendezett Smartshow az év legnagyobb kütyürendezvényének nevezi magát, és ugyan alapterületben valóban jelentős a rendezvény, de egy Media Marktban történő egy-két órás nézelődéssel jobban képbe kerül az ember újdonságok és szórakoztató-elektronika témájában.


Résztvevők terén teljesen vegyes a kép, érzésre valószínűleg ezeket a gyártókat sikerült a szervezőknek meggyőznie, hogy megérné jelen lenniük. A legnagyobb területet féltucat autó foglalja el, a többi részen pedig néhány okostelefonos cég, a Sony és a Microsoft néhány játékkal, az emeleten pedig az Origo egy előadásokra kihegyezett standdal van jelen.

Üdítő különlegességnek számítanak azok az alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó magyar cégek, melyek alig vannak jelen a médiában, de itt konkrét fejlesztéseket tudnak bemutatni, illetve a mobilfizetés témaköre iránt érdeklődök is személyesen tudnak konzultálni. A kiállítás területe egyébként alig fél óra alatt alaposan bejárható, hosszabb időt csak akkor vesz el, ha meghallgatunk egy előadást vagy leülünk Xboxozni - utóbbi persze már évekkel ezelőtt sem számított újdonságnak. Teljes áttekintésre semmiből ne számítsunk, nem itt fogjuk megnézni a legújabb okostelefonokat, és ha már smart eszközökről van szó, jó néhány cég és termékcsoport fájó hiánya tűnik fel.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: