Hírek - IKT hírek röviden

már 500 vasúti kocsiban internetezhetünk

A MÁV-START Zrt -nél folyamatosan bővül a Wi-Fivel ellátott vasúti kocsik száma az InterCity és elővárosi vonatokon.

Októberben elején az ötszázadik internetezésre alkalmas jármű is forgalomba állt.

Ott voltunk a márciusi sajtótájékoztatón , ahol a MÁV-START Zrt és a T-Systems Magyarország közösen megfogalmazták terveiket, vagyis, hogy tovább bővült a Wi-Fi lefedettséggel rendelkező vasúti kocsik száma: a cél mind a 735 kocsi internetellátása, és bár nem valósult meg július  végi határidő, azóta is folyamatosan bővül az internet hozzáférésre alkalmas járművek köre. Most ott tartunk, hogy októberre az ötszázadik wi-fis jármű is forgalomba állt, és ha minden jól megy, novemberben a hatszázadik is megkezdheti első wi-fis útját.

A mostani fejlesztéssel többek között a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi és a szombathelyi Wi-Fi-vel ellátott kocsik köre bővült. Azokat a vonatokat, ahol biztosított az internetelérés, a belső felületen és a belső terekben is WIFI matricákkal jelöli a vasúttársaság.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: