Hírek - IKT hírek röviden

Steam Mashines számítógépes játékgép Linux alapokon tesztelőket keres

Lehullt a lepel a tesztelőkhöz kerülő prototípusok hardveréről.

A múlt héten a Valve Software három nagy bejelentéssel is felkelthette a számítógépes játékok iránt érdeklődők figyelmét: elsőként hivatalossá vált a Linux-alapú SteamOS operációs rendszere, majd a vállalat leleplezte a Steam Machines jelzésű számítógépeket, végül pedig megérkezett az ezekhez tartozó gamepad is.

Erősen limitált példányszámban a három kombinációja hamarosan elérhetővé fog válni az önkéntes bétatesztelők számára, a Valve addig is népszerű kérésnek eleget téve elárulta a kiosztogatandó gépek hardveres konfigurációját. A belső használatra tervezett prototípus modelltől függően Intel Core i3 / i5 / i7 processzorral és NVIDIA GeForce GTX 660 / 760 / 780 / Titan grafikus kártyákkal rendelkezhet, a konfigurációk közös vonását a házon és 450 wattos tápegységen túl a 16 gigabájtnyi DDR3-1600 rendszermemória, továbbá az 8 GB / 1 TB kapacitású hibrid háttértár adja – a legkomolyabb modellek piaci értéke 2000 dollár felett lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: