Hírek - IKT hírek röviden

Miért hagy fel a Panasonic az olcsó kompakt kamerákkal?

Japán források szerint a Panasonic azt fontolgatja, hogy teljesen kiszáll a low-end kategóriás kompakt digitális fényképezőgépek piacáról.

Hivatalos döntés egyelőre még nem született az ügyben, mindenesetre több mint valószínű, hogy a japán gyártónak a kínai Xiamenben található üzemében hamarosan fel fognak hagyni az olcsó kompaktok gyártásával, és ehelyett más cégeknek gyártanak majd itt különböző készülékeket.

A Panasonic ezzel párhuzamosan minden eddiginél komolyabb figyelmet kíván szentelni a MILC kategóriás fotómasináknak . Ahogy arról már beszámoltunk, az Olympus az év elején hivatalosan is bejelentette, hogy a közeljövőben fel fog hagyni a legolcsóbb kompakt digitális fényképezőgépek gyártásával, ugyanis ennek a szektornak az életét az utóbbi időkben alaposan megnehezítették a kamerás okostelefonok.

A Panasonic-hoz hasonlóan Olympus is a MILC gépekben látja a jövőt. Ezenkívül nemrégiben a Fujifilm is arról számolt be, hogy hamarosan 50 százalékkal csökkenteni fogja a hagyományos kompakt digitális fényképezőgép modelljeinek számát, eközben pedig újult erővel kíván támadni MILC fronton.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: