Hírek - IKT hírek röviden

Okosan trükközik a Google a böngészőpiacon

Böngészőjének programindítója után újabb trójai lovat farigcsál a keresőcég.

Enyhén szólva is meglepő újításra hívta fel egy tippelő a The Verge figyelmét, ugyanis a Chrome böngésző fejlesztői csatornájában lévő verzió a Windows 8.x metro felületén elindítva már nem a megszokott érintésre optimalizált felületet jeleníti meg, hanem a Chrome OS rendszerével azonosat .

Ez annyit tesz, hogy alul megtalálható a programindító polc, továbbá egyszerre akár több ablak is lehet a kijelzőn, a fejlesztők funkcionalitás és megjelenés szempontjából egyaránt pontosan lemásolták a Linux-alapú rendszerüket. A pár hete elérhetővé tett asztali Chrome programindító menühöz hasonlóan egy klasszikus trójai lóról van szó, amellyel a Google a hagyományos alkalmazásokról a netes megfelelőikre kívánja szoktatni a felhasználókat.

Amennyiben az ügyfelek elégedettek, az a vállalat webes felületeinek nagyobb mértékű használata mellett jót tehet a Chromebook laptopok eladásainak is. A nyilvánvalóan zseniális ötlet humoros oldala, hogy a Windows 8.x rendszeren Chrome böngészőt preferálóknak ezek szerint hamarosan kettő helyett már három grafikus környezet áll majd a rendelkezésükre.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: