Hírek - IKT hírek röviden

mindent lefotóz a svéd minikütyü

A Memoto nevezetű, teljesen automatizált működésű, nyakban hordható fényképezőgép tavaly ősszel tűnt fel a színen, még pedig olyan formában, hogy a lelkes fejlesztők feltöltötték a projektet a Kickstarter oldalra.

Ott aztán kevesebb mint 5 óra alatt összejött az eredetileg megcélzott 50000 dolláros összeg, sőt később ennél jelentősen több is.

A cég ezenkívül a közelmúltban egy 3 millió dolláros tőkeinjekciót is kapott, most pedig bejelentette, hogy átkereszteli termékét. A svéd fejlesztők által megálmodott, Memotóról most Narrative Clip névre átkeresztelt kütyü egy parányi, mindössze 36x36x9 milliméter méretű dobozka, mely 30 másodpercenként folyamatosan készít egy-egy felvételt.

Az 5 megapixeles felbontású fényképek természetesen geotagging információkat is tartalmaznak, vagyis a készítés pontos helye is el van tárolva bennük. A kis masina egy feltöltéssel mintegy két napon át használható, a töltésről, illetve az adatátvitelről pedig szabványos microUSB port gondoskodik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: