IKT műhely - Netbiztonság

4 kritikus IE veszélyforrást orvosol a Microsoft

A Microsoft kedden kritikus veszélyességű sebezhetőségeket fog orvosolni a Windows és az Internet Explorer esetében.

Lehet készülni a hibajavító keddre.

4 kritikus IE veszélyforrást orvosol a Microsoft

A Microsoft a szokásoknak megfelelően kiadta a hibajavító keddel kapcsolatos előzetes tájékoztatóját, amellyel igyekszik megkönnyíteni a felkészülést az októberi hibajavítások telepítésére. A cég ezúttal arról számolt be, hogy kedden összesen nyolc biztonsági közleményt tesz elérhetővé, amelyek közül négy kapott kritikus veszélyességi besorolást, míg a többi a fontos kategóriába tartozik.

A figyelem középpontjába került az Internet Explorer Az októberi hibajavító kedd főszereplője kétségtelenül az Internet Explorer lesz, ugyanis abban többek között egy olyan sérülékenység megszüntetésére is sor kerül, amelyet a kiberbűnözés már egy ideje képes a saját céljaira fordítani. A biztonsági rendellenesség a Microsoft szeptemberi hibajavításainak letölthetővé válása után nem sokkal került nyilvánosságra, de egyes hírek szerint a sérülékenység már júliusban is szerephez jutott egyes japán, illetve tajvani vállalatok elleni célzott támadásokban. A múlt héten a hiba kihasználására alkalmas exploit kódok a Metasploit keretrendszerbe is bekerültek, ami bizonyos értelemben a támadók dolgát tovább egyszerűsítette.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: