Hírek - IKT hírek röviden

3G-s SD kártyát kínál a Huawei

Sokan hiába használják a mindennapokban közel olyan természetességgel a mobilinternetet, mint a vezetékes megoldásokat, a 3G/4G hálózat adta lehetőséget mégsem tudjuk minden eszközünkkel kihasználni olyan egyszerűen.

Ennek oka, hogy a beépített modemet – ha egyáltalán létezik ilyen opció – sok gyártó még mindig aranyáron méri (legyen az tablet vagy notebook), a szolgáltató által biztosított USB-s megoldások pedig nem kompatibilisek mindennel USB port, vagy szoftvertámogatás hiányában.

3G-s SD kártyát kínál a Huawei

Arról nem is beszélve, hogy ez utóbbiak a gép hátuljából vagy oldalából meredezve hagynak némi kívánni valót maguk után kényelem és biztonság szempontjából. A Huawei egyszerűsítene ezen a sémán, méghozzá egy hagyományos SD kártya formájú 3G-s modemmel, ami egyaránt illeszkedhetne a notebook, PC vagy tablet SD kártya foglalatába.

Az elhelyezés előnyeit talán nem kell ecsetelni, de hátrányaként meg kell említeni, hogy nyilván a kártyákat sokat cserélgető fotósok számára talán nem ez lesz az ideális megoldás. A nano SIM méretű kártyákat fogadó Huawei UltraStick HSPA+ támogatással bírna, ami legfeljebb 21 Mbps átvitelt tenne lehetővé.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: