Hírek - IKT hírek röviden

Gyilkos árverseny az UHD tévék piacán

A Samsung és az LG többek között épp az amerikai székhelyű, de kínai gyökerekkel rendelkező Seiki agresszív árpolitikája miatt tette olcsóbbá UHD televízióit.

A két dél-koreai gigavállalat az elmúlt hónapokban több ezer dollárral csökkentette egyes, 3840x2160 képpontos maximális felbontást biztosító modelljeinek árát, így a 65"-es készülékük 5000, míg a 55 hüvelykes 3500 dollárért vásárolható meg.

Gyilkos árverseny az UHD tévék piacán

De a Seiki ennél is továbbment, hiszen a konszern most bejelentette, hogy még karácsony előtt piacra lép saját 65 colos Ultra High Definition televíziójával, amelyért ráadásul csak 3000 dollárt kérnek el. Frank Kendzora a cég ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban ki is jelentette, hogy ezzel is azt bizonyították be, hogy továbbra is ők a 4K szegmens vezetői, legalábbis ami az árképzést illetik, és hogy a közeljövőben hasonló lépésekre számíthatnak tőlük a konkurensek és a vásárlók egyaránt.

A konzervatív dizájnvonalat erősítő SE65UY04 típusjelzésű modell egyébként nyilván nem egy komoly csúcstermék. A HDMI 2.0 szabványt nem támogatja, UHD tartalmak esetén maximum 30 hertzes képfrissítési rátával számolhat a felhasználó, és valószínűleg az okostévés rendszere, médialejátszója sem veheti fel a versenyt a nagyok termékeivel.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: