Hírek - IKT hírek röviden

megszületett az Ultra HD felbontás használatának feltételrendszere

A Digitaleurope, mint az európai digitális iparág önmagától alakult képviselete, bemutatta az Ultra HD logó használatának feltételrendszerét.

A csoport célja, hogy elősegítse a szórakoztató elektronikai, információtechnológiai és kommunikációs termékeket gyártó cégek egységes Ultra HD logó használatát.

megszületett az Ultra HD felbontás használatának feltételrendszere

Mint látható, a feltételeket nem lesz túl nehéz teljesíteni, gyakorlatilag a felbontáson és a színkódoláson kívül minden más paraméternek a mai modern Full HD televíziók is megfelelnek. A fentiek közül egyedül az ITU-R BT.709 színkódolás igényelhet némi magyarázatot.

Ez az YCbCr analóg jelek kódolására szolgáló "színtér", amely lehetővé teszi az analóg és digitális rendszerek közötti oda-vissza konverziót, egyfajta fix színteret lefektetve. Ennél lehetne komolyabb ajánlás is, ugyanis az ITU Rec.2020-as ajánlása szélesebb színteret ír elő az UHD tévéknek, ennek azonban csak akkor lenne jelentősége, ha a felvételezés és a források java része is szélesebb színtérben készülne.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: