Hírek - IKT hírek röviden

mire képes a 802.11ac avagy a

A vezeték nélküli LAN hálózatok, illetve a mögöttes technológiák fejlesztésénél és szabványosításánál az utóbbi években, mondhatni évtizedben meghatározó szerepe volt a teljesítmény-fokozásnak, megbízhatóságnak, biztonságnak, de a legfőbb igény minden területen, - ahol ilyen rendszereket implementáltak - az a sebesség igény.

mire képes a 802.11ac avagy a

A 2009-ben ratifikált 802.11n szabványra épülő eszközök a fizikai szintű és layer2-es fejlesztések tárházával érkeznek, de a hálózati átbocsátó képesség  esetében az optimalizálás ellenére nem ért el átütő sikert, összehasonlítva a vezetékes rézhálózatokkal szemben. Ez persze sok esetben annak köszönhető, hogy nem tervezik meg a hálózatokat, nem veszik figyelembe a külső zavartatásokat, és a korábbi rendszerekkel való kompatibilitást.

Néhány éve a nagyméretű adatok, és új alkalmazások megjelenésével, valamint a mobil eszközök tömeges elterjedésével előtérbe került ismét a változtatás igénye, hogy a valós idejű, sok esetben késleltetés érzékeny alkalmazások számára, mint a VoD (Video on Demand)  vagy a VoWLAN (Voice over WiFi) megfelelő minőséget és biztonságot szavatoljanak. Különösen fontos, hogy  a felhasználói élményt maximálisan előtérbe helyező szabványokra épülő chipek, valamint azt alkalmazó aktív eszközök, hálózatok kerüljenek bevezetésre.

Tovább a teljes cikkhez >>> netacad.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: