Hírek - IKT hírek röviden

győzött a Kaspersky a zsarolóval szemben

A Kaspersky Lab örömmel jelenti be győzelmét a Lodsys által kezdeményezett eljárásban, ahol a texasi székhelyű társaság, szabadalmi jogok érvényesítésével foglalkozó cégként, más néven „szabadalmi trollként” tevékenykedik, és arról ismert, hogy szabadalmi jogok megsértéséért pereket indít különféle cégek ellen.

A jól ismert Lodsys azzal vált híressé, hogy több nagy multinacionális cég ellen indított polgári pert szabadalmi jogsértések miatt. A Kaspersky Lab, 54 másik vállalattal, köztük az Atarival, a Symantec-kel és az Estee Lauderrel együtt volt célpontja a Lodsys által beadott keresetnek.

Az összesen 55 vállalat közül, amelyek alperesként voltak megnevezve a Lodsys keresetében, egyedül a Kaspersky Lab utasította el a peren kívüli megegyezést a Lodsys-szel, és kérte, hogy az ügy kerüljön bíróság elé. Szeptember 30-án, egy héttel a tárgyalás kitűzött időpontja előtt, a Lodsys visszavonta követeléseit, ahelyett, hogy elfogadja a bíróság ítéletét, és ezzel az ügyet a bíróság végérvényesen lezárta.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: