Hírek - IKT hírek röviden

20131007_Hamarosan_ezeket_a_csodakat_is_meglathatj

A világ csodáit hozza karnyújtásnyira, vagy úgy is fogalmazhatnánk: egérkattintásnyira a Google Street View, amely hamarosan újabb fantasztikus látványosságokkal bővül.

A Google bejelentette, hogy hamarosan száz csodálatos indiai műemléket, épületet, helyszínt lehet majd az otthoni számítógép mellől megtekinteni, hála a Google Street View „hátizsákos” csapatának.

Az ambiciózus projekt 360 fokos, „körbejárható” képeket kínál majd India történelmének és kultúrájának legfontosabb emlékeiről. A különleges panorámaképek közül nem hiányozhat a Tádzs Mahal, a 34 barlang alkotta Ellora barlangrendszer, az ajantai sziklatemplomok vagy Humayun császár sírja.

A projektet az Indiai Kulturális Minisztérium és India régészeti hivatala támogatja. A cél, mondta el a Google szóvivője a Mashable-nek, hogy elérhetővé tegye világszerte az indiai örökséget, és segítsen megőrizni e sokszínű ország egyedülálló történetét a jövő generációi számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: