Hírek - IKT hírek röviden

kétmillió netellenőrt alkalmaz Kína

Egyre több online cenzor szűri ki a közösségi médiában megjelenő kritikus bejegyzéseket Kínában.

Kulcsszavak alapján keresnek, és ijesztően gyorsan törlik a kritikus hangvételű, vagy ártalmasnak ítélt hozzászólásokat.

Kína legszívesebben tényleg az egész országot lekapcsolná az internetről: a kormány saját bevallása szerint már két millió cenzort alkalmaz a kritikus posztok eltüntetésére - írja a BBC a Beijing News kínai napilapra hivatkozva. Ezen kívül rengeteg államilag fizetett bérblogger és kommentelő dolgozik azon, hogy kizárólag hivatalos vélemény jelenhessen meg a neten.

Kínában 2011 végén már több mint 500 millió regisztrált internetező volt, és becslések szerint 2015-re ez a szám eléri a 700 milliót. Ez azt jelenti, hogy két év múlva annyi anonim kínai felhasználó mondhatja majd el szabadon a véleményét a kormányáról az interneten, mint az Egyesült Államokban és Japánban együtt -  legalábbis egy bizonyos szintig.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: