Hírek - IKT hírek röviden

LG biztonsági GATE megoldás vállalatoknak

Az okostelefon-gyártók az utóbbi években főleg a konzumer területekre koncentráltak, az egyre komolyabb versenyben azonban a vállalati funkciókra is kénytelenek nagyobb figyelmet fordítani. Az LG múlt héten bejelentett Gate szolgáltatásával az egyre népszerűbb BYOD (bring-your-own-device) elven működő vállalatoknak ígéri a dedikált céges készülékek biztonságát.

LG biztonsági GATE megoldás vállalatoknak

A GATE segítségével a személyes és üzleti információk teljesen elkülönülnek, mivel az okostelefonon két külön operációs rendszer fut virtualizálva, egymástól teljesen elszigetelve. A GATE-tel a vállalatok elvileg biztosíthatják, hogy alkalmazottaik saját készülékeiket kényük-kedvük szerint használhassák, anélkül hogy egy-egy letöltött kétes eredetű alkalmazással, vagy egyéb módon potenciálisan veszélybe sodornának céges adatokat.

A megoldás gyakorlatilag egyenértékű azzal, mint ha cég külön telefont biztosítana, jelen esetben azonban nincs szükség másik - fizikai - készülékre, sem újabb telefonszámra. A platform emellett az adattitkosítást, a Microsoft ActiveSync szolgáltatást és az MDM-et (mobile device management) is támogatja, valamint a VPN-en keresztüli hozzáférést az irodai adatokhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: