Hírek - IKT hírek röviden

Gyorsít a Skype a konkurencia nyomása miatt

A Microsoft a Skype fejlesztése kapcsán némileg védekező pozícióban van, a feltörekvő szolgáltatások, mint a WhatsApp vagy a Viber, illetve a Google nemrég alapoktól újraírt Hangouts rendszere igen jó alternatívát kínálnak, kifejezetten mobilra optimalizált felhasználói élménnyel.

Gyorsít a Skype a konkurencia nyomása miatt

A piaci nyomást a Microsoft is érzi, ennek megfelelően kezd begyorsulni a Skype fejlesztésének üteme, a most bejelentett újdonságok régi hiányosságokat pótolnak. A cloudalapú szolgáltatássá válással számos olyan funkció is elérhetővé válik, amely az eredeti P2P hálózaton csak nagyon nehezen lett volna megvalósítható.

A legfontosabb talán az üzenet-szinkronizáció, vagyis a Skype pontosan tudja, hogy mely üzenetet mely bejelentkezett készülékre küldött el és ott elolvastuk-e vagy sem, így a többi eszközön aszerint tudja olvasottként jelölni. Ez a megoldás egyelőre nem üzemel, más eszközről bejelentkezve például a múltban bonyolított bejövő hívások és kapott üzenetek értesítésként ugranak fel, megzavarva a felhasználót. A másik funkció a videóüzenetek küldése, ez már működőképes a Skype rendszerén.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: