Hírek - IKT hírek röviden

Merre tart az IT világ?

A közismert globális trendek mellett milyen hatások fogják alakítani a hazai vállalati informatikát a közeljövőben?

többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Computerworld CIO.hu 2013 konferenciáján vállalati IT-vezetőkből és informatikai szakértőkből álló előadói kara és hallgatósága.

A napokban Balatonlellén összegyűlt mintegy száz vállalati informatikai vezető igyekezett üstökénél megragadni a tevékenységüket befolyásoló fő változást, amennyiben kimondták, hogy a CIO-k a következő időszakban a vállalati üzleti folyamatok fontos alakítóivá válhatnak, de csak akkor, ha képesek lesznek elérni, hogy meghallgassák őket. A konzultatív szereplővé válás kényszerére Braun Péter, a Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke a konferenciát megnyitó előadásában azonnal felhívta a figyelmet, rámutatva, hogy az informatika fejlesztése irányt téveszthet az üzleti szempontokkal való folyamatos egyeztetés nélkül.

A vállalatokat életét befolyásoló globális tendenciákról, és ezeken belül az IT-trendekről Gonda Gábor, a Hewlett Packard Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt, s a legfontosabbnak a következőket látta. Minden „közösségi” lesz, az információáramlás fő színterét a social media adja.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: