Hírek - IKT hírek röviden

optikai aluláteresztő szűrő szimuláció: világújdonság a Pentax K-3-ban

A Pentax K-3 azoknak a fotósoknak készült, akik a low-end kategóriás DSLR-ekkel már elégedetlenek, viszont nem kívánnak komolyabb összegeket elkölteni egy full-frame masinára.

Az újdonság "lelke" egy APS-C méretű és CMOS technológiájú képérzékelő, melynek révén maximum 6016x4000 pixeles (24 MP) felbontású fényképek készíthetők.

Az optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció világelsőként szubpixel mértékű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. Ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, melyek mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az új szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, hanem akár a mértéke is beállítható.

Ezzel mindig a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét. A szenzormozgatásos képstabilizátort felvonultató fényképezőgép fényérzékenysége ISO100 és ISO51200 között állítható, JPEG mellett természetesen RAW formátum is választható, a képfeldolgozásról pedig a nagyteljesítményű Prime III processzor gondoskodik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: